Nieuwsbrief

17 januari 2021

Ik schrijf je deze nieuwsbrief op zondag 17 januari, midden in de 2de Lockdown die inmiddels alweer ruim een maand geleden is. Het gevolg was dat ik vanaf 14 december 2020 de salon verplicht moest sluiten. Een bittere pil om te slikken. Maar helaas is het niet anders en staat gezondheid voor mij altijd voorop. Ik ben de week voor kerst gestart om Beautyboxen te maken en gaan bezorgen. Met de hulp en bereidheid van mijn leverancier Malima Cosmetics en op mijn eigen wijze. In de box zitten Malima producten die helemaal op jouw wensgemaakt is. Heel voordelig en superfijn omdat je nu thuis ook zorg kunt dragen voor je huid. Het is fijn om de reacties te lezen en horen over hoe de box en de producten worden ervaren. Ik ben dankbaar dat er gebruik wordt gemaakt van de service die ik bied.

De Beautybox zoals ik ze aanbied, blijft tot het einde van de Lockdown te bestellen en wordt bij jou thuisbezorgd. De kosten voor de Beautybox zijn €45,00 (verkoopwaarde € 70,00) en bevatten drie producten. Het is een super goedkope manier om op deze manier de producten van Malima Cosmetics te ervaren, en de conditie van je huid op peil te houden tijdens de Lockdown. 

Mocht je over de pakketten meer informatie willen hebben stuur me dan even en berichtje of belletje (via email/telefoon/whatsapp). Natuurlijk kun je ook nog steeds terecht voor advies over huidverzorging tijdens de wintermaanden.

Gebruik je (nog) niet de producten van Malima Cosmetics, dan is dit het moment om er mee te starten door bijvoorbeeld de super voordelige Beautybox aan te schaffen.

Mijn cosmetische acupunctuur opleiding ben ik op dit moment aan het verbreden met nog meer kennis. Ik wil hier in de toekomst zeker mee doorgaan en uitbreiden, het is iets wat enorm goed past bij mij en bij mijn salon. Ook zijn er al diverse mensen geïnteresseerd en door mij behandeld met positief resultaat. Ik ben nu mijn eigen oefenpersoon en steek dan ook wekelijks aardig wat naaldjes in mijn huid om zelf te ervaren en om te voelen wat het met mij doet. Ik zie mijn huid strakker en fitter worden en ben enthousiast over de resultaten. Nieuwe ideeën over de Cosmetische Acupunctuur zal ik kenbaar maken als ze hun definitieve vorm hebben. 

De acupunctuur & energetische werking binnen de TCM kan ik goed op mezelf toepassen en ik maak hiervan aanpassingen en uitbreidingen. Diverse technieken kan ik combineren in een fijne behandeling. Kortom het is fijn om mijn kennis te verbreden en jou straks te kunnen behandelen met acupunctuur/ acupressuur. 

Dan als laatste regelmatig deel ik rozekwarts hartjes/steentjes uit inclusief een bijbehorende brief. Ik kan je geen Rozekwarts steentje nu schenken maar wel onderstaand verhaal die voor mij symbool staat voor een WE-maatschappij waarin het draait om liefde, saamhorigheid en vrede. Dat wens ik jou, lieve cliënt toe voor het komende jaar. Tot ziens in de salon of praktijk.

Ellen Bregten

 

DE ROZENKWARTSMENSEN

In een land hier ver vandaan, ergens tussen de bergen, leefden zeer lieve en vriendelijke mensen. Ze waren allen gelijk aan elkaar en bovenal tevreden met hetgeen ze hadden, met zichzelf en bergen van rozenkwarts. Telkens wanneer ze elkaar ontmoetten, gaf de ene de andere een stukje rozenkwarts, als teken van vriendschap, liefde en saamhorigheid. Iedereen wist, dat zij telkens weer van iemand anders een rozenkwarts zou krijgen. Daarom was dit lieve bergvolk nooit bang dat de rozenkwarts op kon raken. Ze leefden gelukkig en tevreden tot de dag waarop een vreemdeling het bergdorp binnen wandelde. Deze vreemdeling beviel het helemaal niet dat andere mensen gelukkig waren, en hijzelf niet. Daarom vertelde hij hen dat de rozenkwarts zou gaan afnemen en uiteindelijk op zou raken! Vanaf dat moment werden de lieve mensen zuiniger met het geven van rozenkwarts aan elkaar. Tot ze helemaal geen rozenkwarts meer aan elkaar gaven. Ieder hield de rozenkwarts die zij had voor zichzelf. En wat gebeurde er toen? De mensen van het bergdorp werden ontevreden en ongelukkig. Ze zaten alleen in hun huis en bewaakten hun rozenkwarts zoals een hond zijn baas bewaakt. Al naar gelang de rozenkwarts schaarser en dus duurder werd, brak er een strijd los tussen de eens zo zachtaardige mensen. Op dat moment ging het slechts nog om rijkdom. Uit de vele ruzies tussen de mensen ontstond uiteindelijk een oorlog…om de rozenkwarts. Tot op een dag één van die lieve mensen besloot om in diepe meditatie te gaan, en zij een boodschap ontving van de engelen: “de rozenkwarts gaat niet op zolang hij van hand tot hand gaat, de liefde zal dan weer gaan groeien tussen mensen en ook het aantal rozenkwarts zal weer groter gaan worden.” Deze lieve mens vertelde de verworven waarheid verder, en al snel begonnen de eerste mensen weer heel voorzichtig hun rozenkwarts weg te geven en te delen. Zo kreeg de liefde, vriendschap en saamhorigheid weer de overhand en delfde de donkere kant van de vreemdeling het onderspit. Zolang als de goede mensen leven, geven ze elkaar tot op de dag van vandaag rozenkwarts. Zonder hart geen liefde en zonder liefde geen goede energie doorstroming

Een soortgelijk verhaal heb ik ooit vele jaren geleden mogen ontvangen. Ik kocht toen Rozenkwarts bij ‘Het Steenhuis in Lemiers/Vaals. Ik ben Susanne en Wolfgang tot op de dag van vandaag dankbaar voor dit verhaal omdat het leven draait om liefde.


14-12-2020

Met pijn in mijn hart moet ik weer de deuren sluiten van mijn salon. Dit i.v.m. de COVID-19 maatregelen die door de regering zijn genomen. Ik houdt me goed aan de regels, want ik wil dat deze maatregels zo snel mogelijk voorbij zijn. Tot 19 januari 2021 is het daarom niet mogelijk om een afspraak te maken in mijn salon. Ik hoop op je begrip.

Na 19 januari maak ik graag opnieuw een afspraak met je.

Mocht je mijn bedrijf willen steunen? Omdat je bijvoorbeeld volgend jaar terug wilt komen voor een behandeling of huidadvies? Of omdat je nog geen kerstcadeau's hebt kunnen kopen? 
Koop dan niet je cosmetische producten online of bij de drogisterij, apotheek, parfumerieën of supermarkt. Misschien wordt het voor ons beide dan een win-win situatie, ik kan volgend jaar door met mijn salon en jou huidstructuur zal eindelijk gaan verbeteren.

Ik ben geen verkoper, ondanks marketing trainingenen heb ik vanuit mijn ondernemersfamilie  geleerd dat oprecht en eerlijk advies belangrijker is. Ik vind dat ik een vakvrouw ben die in haar salon luistert naar jou als persoon en je huidprobleem, daar neem ik elke keer weer ruim de tijd voor. Ik heb vele studies gevolgd waardoor ik de kennis en kunde in huis heb om jou te voorzien van goede, eerlijke en verantwoorde producten en bijbehorend advies.

Sinds 2005 zie, voel en ken ik jou huid als geen ander. Luister ik naar je behoeftes voor een betere huidstructuur. Met aandacht, zorg en liefde behandel ik je huid om jou een natural beauty te laten zijn.

Toch geloven veel mensem liever de (verkoop) adviezen van een (onbekende) verkoopster of die van hun vriendinnen. Of bestellen niet door mij geadviseerde producten online. Waarom? Ik krijg de antwoorden vaak in mijn salon de ergste zal ik onderstaand benoemen;

"Ik wil niet dat je mij jou producten aansmeert".

Triest en grappig tegelijk want als je nu eens omdenkt? Waar krijg jij de meeste cosmetische producten aangesmeerd? Is het die vette reclame op social media of TV? Is het de slimme verkoopster van die parfumerie/apotheek/drogisterij of supermarkt? Die 'goedkope' aanbieding online? Of is het die aanbiedingsprijs van 3 potjes voor de prijs van 1? 

We zijn er allemaal gevoelig voor. Hoeveel potjes en tubetjes heb jij staan die je eigenlijk niet gebruikt? Producten over de datum en/of stinkend want bacteriën hebben een feestje gevierd omdat je er elke dag met je vingers een likje uithaalt.
Kijk eens bewust naar alle reclames. De glimmende, mooi vorm gegeven potjes daar zit een grote marketing machine achter die jij uiteindelijk zelf betaald. Er wordt handig ingespeeld op je emoties en daardoor kom je thuis met een potje gebakken lucht. Daar heb ik nooit aan mee gedaan en ga ik ook nooit doen. We zijn in een tijd beland waar mensen behoefte hebben aan eerlijke, oprecht aandacht en duidelijke communicatie. En dat is wat je van mij kunt verwachten. 

Als je in mijn salon komt wil je werken aan het verbeteren van je huidstructuur. Ik help je daar met al mijn toewijding aan mee, gewoon omdat ik vind dat je dat waard bent. Regelmatig vraag ik mezelf af of jij dat ook van jezelf vind....je huid zal zich echt niet vanzelf gaan verbeteren en al helemaal niet met producten waarvan jij ‘gehoord/gelezen/gezien’ hebt dat het werkt. Nogmaals je koopt gebakken lucht. Als dat is wat je wilt, dan zal ik niet veel voor je kunnen betekenen dan elke keer een opgefriste huid die misschien een paar dagen of soms een paar weken heerlijk zacht en schoon aanvoelt. Ook zal ik je onthouden van mijn adviezen als ik merk dat je die in de wind slaat, zonde van jou tijd en die van mijn.

Maar als jij echt gaat voor elke dag een schone, frisse en goed verzorgde huid voor de rest van je leven dan kunnen mijn producten die ik jou adviseer daarbij een grote rol spelen. Nee dat is geen ‘aansmeren’ dat is goede verantwoorde, eerlijke en duurzame cosmetische verzorging aanschaffen zonder te veel potjes/tubetjes en andere nutteloze spullen in je badkamer. Bijkomend belangrijk punt, je verduurzaamt en je ecologische footprint wordt kleiner. 

Ik hoop dat je snapt dat elk vak zijn kennis en kunde heeft, ik heb vanuit mijn ondernemersfamilie geleerd ‘schoenmaker blijf bij je leest’. Voor mij betekent het dat ik alleen dingen doe waarvan ik weet dat ze passen binnen mijn vakgebieden. Een voorbeeld daarvan is ingrediëntenleer van cosmetische producten en specialisaties op het gebied van het uiterlijk en het innerlijk van mensen.

Wil jij nu ook de switch maken? Start met het kopen van producten, gifts en presentjes in mijn salon. En als ik dan weer de salon kan/mag openen volgend jaar, dat ik kan zien en voelen dat je je best hebt gedaan om goed voor je huid te zorgen, en dat je mijn woorden hebt begrepen. Laten we elkaar vooruit helpen. 🙏🏻❤️ 

op afspraak kunnen producten worden afgehaald of bezorgd zonder extra kosten. 

Ben jij blij met mijn salon? Zou je dan de moeite willen nemen een recensie te schrijven op google? Voor veel mensen zijn recensie belangrijk om een afspraak te durven maken in deze tijd. Mijn dank is groot 🥰

===========================


05-09-2020

Diploma

Dolblij ben ik dat ik mijn diploma heb. De afgelopen weken stonden (naast werken in de salon) in het teken van leren,leren, leren. In 2 weken tijd had ik een (uitgesteld door Corona) theorie en praktijkexamen Energetische Therapie. Dat bracht ook de bijbehorende stress en spanning met zich mee, want ga er maar aan staan een 'chemobrein' en dan een HBO opleiding doen, twee jaar in 1 jaar gepropt.....nu zul je denken 'dat wil je toch zelf'....en dat klopt , maar helaas kwam Corona in ons leven en klopte mijn hele schema niet meer🙂. Vakantie zat er even niet in, dus heb ik doorgewerkt en is het me dan toch gelukt! Het is heerlijk om dan ook eindelijk de website van Balance by nature Therapiepraktijk online te kunnen zetten, een paar maanden later dan gepland (8 mei was de bedoeling). Gelijk daarmee ook de 'opening' van een nieuw bedrijf. Mijn unieke concept zoals ik die altijd voor ogen had, is nu eindelijk een feit. Sommige van mijn klanten weten al jaren dat ik mijn helende handen gebruik in een wellness behandeling, bij andere is het een extraatje die ik niet altijd benoem. Het is fijn om dat beetje extra te mogen geven waardoor jij je als klant weer fit en energiek voelt en vooral opgeladen de dag kan vervolgen. Het is ook niet altijd nodig het te benoemen, omdat ik het met liefde doorgeef aan de ander.
Voor het serieuzere "energetische" werk, de persoonlijke & intuïtieve ontwikkeling van mensen kan nu geboekt worden in de therapie praktijk. Een praktijk die op mijn eigen-wijze manier jou behandeld om welzijn en gezondheid te bevorderen. Wil je het ook een keer ervaren? Nieuwsgierig geworden? Neem contact op of kijk eerst eens op de website van balance by nature Therapiepraktijk: www.balancebynature.eu 

29-08-2020

Collageen drankjes / suplementen / poeders

Zoek jij ook naar andere manieren om het verouderingsproces van lichaam en huid te vertragen? Vandaag las ik een stukje hierover in een vakblad. Het is een trend om via orale wijze het verouderingsproces te vertragen. Wat ik je vooral wil meegeven is het feit dat collageen wat gebruikt wodt in de meeste van deze producten afkomstig is van runderen, vissen, varkens en kippen. Het wordt gehaald uit de botten, pezen, huid en tongweefsel van bovengenoemde dieren. Wat binnen de industrie gezien wordt als een "bijproduct" wat toch verloren gaat na slachting van het dier. Omdat ik denk dat dit (waarschijnlijk) vrij onbekend is bij consumenten wilde ik er in mijn nieuwsbrief kort aandacht aan besteden. Logischerwijs zijn bovenstaande type collageen producten NIET geschikt voor vegetariërs of veganisten. Er zijn wel plantaardig collageen producten te koop in de cosmetische wereld. Producten waar naast collageen ook diverse vitamines en mineralen aan zijn toegevoegd, die een gunstige effect hebben op lichaam en huid. Nog iets om over na te denken, het effect op de huid is ongeveer zichtbaar na minimaal 12 tot 16 weken na gebruik. Het effect op het lichaam is merkmaar doordat je lekkerder in je vel zit en je fitter gaat voelen. Lees dus altijd de INCI-lijst op de verpakking van een product, zodat je weet wat je koopt. 

 

01-08-2020

Cosmetische acupunctuur

Na het afronden van mijn uitgestelde theorie examen en praktijk examen voor Energetische therapeut, zal ik in de maand september 2020 de opleiding cosmetische acupunctuur gaan volgen in Amsterdam. Door Covid19 is alles anders gelopen dan de planning was, maar ik ben inmiddels wel gewend dat het leven soms anders gaat dan je had gedacht. Dus ik laat me meevoeren met de flow en ga je natuurlijk op de hoogte houden van de ontwikkelen rond de cosmetische acupunctuur opleiding. De nieuwst updates zul je vinden via mijn sociale media kanalen, mocht je mij nog niet volgen, je kan me vinden op beautybynature.eu en op balancebynature.eu maar je kunt ook op de link klikken onder het kopje contact.

 

Nieuwe website

Het heeft even geduurd en het was veel werk (naast het studeren en het eindelijk weer mogen werken in de salon) maar wat zijn we er trots op. Ik heb veel hulp gehad bij het tot stand komen van de nieuwe websites. Een woordje van dank is wel op zijn plaats vind ik. Heel veel dank lieve Michelle voor je tomeloze geduld, en voor alle vrije tijd die je er in hebt gestoken. 

We blijven de websites voorlopig nog aanpassen met bijvoorbeeld nieuwe foto's, video's en verbeteren van textuele stukjes. Mocht je merken dat de website even offline is, probeer het later gewoon nogmaals.

 

Als de website; www.balancebynature.eu online gaat, zal ik je daar in deze nieuwsbrief en via de sociale media kanalen op de hoogte van brengen. In die website vind je meer informatie over het therapeutische en energetische werk wat ik, samen met en los van, de salon ga doen.