HOLISME, WAT IS DAT?

Holisme is een term die je steeds vaker hoort, maar wat is een holistische huidspecialist eigenlijk?

Holistische zorg is zorg die niet alleen kijkt naar de zorgvraag, maar naar de mens achter de zorgvraag. Achter elke klacht, symptoom of zorgvraag zit meer dan alleen op het fysieke vlak werken aan huidverbetering, het is een samenwerking van meerdere factoren. De nadruk ligt op het vinden van de oorzaak en niet op het puur bestrijden van klachten of symptomen.

De term holisme staat voor geheel en is afgeleid van het Griekse woord ‘Holos’. In de holistische zorg kijkt men dan ook naar de mens als geheel want alles is onlosmakelijk met elkaar verbonden. Een holistisch schoonheidsspecialiste kijkt naar de verschillende factoren en hoe die elkaar beïnvloeden en stemt daar de behandeling op af. Altijd met oog voor jou en jouw individuele behoeften en wensen.

 

De mens als geheel

Jij als mens bestaat uit een fysiek lichaam, je psyche, je ziel, je omgeving en je gevoelens (emoties). Deze 5 factoren zijn de niveaus van holisme en zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het maakt niet uit waar de onbalans ontstaat, het heeft op korte of lange termijn zijn weerslag op de andere niveaus.

Wanneer je verdrietig bent, heeft deze emotie ook invloed op het lichaam. Je kan er bijvoorbeeld opeens eczeem door krijgen. Andersom kunnen huidproblemen ook weer emoties als verdriet of boosheid met zich meebrengen omdat het je zelbeeld verlaagd. Binnen de holistische zorg probeer ik je op deze niveaus weer in balans te brengen. Wanneer je in balans bent en je vitaal voelt, kun je weer leven vanuit jouw kracht en potentie.

Meerwaarde van holistische behandelingen

Holistische behandelingen zijn mensgericht met als doel om je vitaal te voelen zodat je meer uit het leven kunt halen. Bij een behandeling door een holistisch schoonheidsspecialiste kun je er vanuit gaan dat niet de klacht centraal staat,  maar er gekeken wordt naar de hele mens achter de klacht. Je kan daarom wel zeggen dat er gesproken mag worden van huidzorg op maat, afgestemd op jou als persoon en jouw persoonlijke behoeften en wensen.